
Naudanjauhelihapihvit wallenberg-tyyliin ja ruohosipuli-crème fraîche
Raaka-aineet
1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
2 tl suolaa
3 keltuaista
2 dl kermaa
1 tl nelimaustetta
1-2 dl saaristolaisleipää raastettuna
1 tl mustapippuria myllystä
2 rkl voita paistamiseen
Ruohosipuli-crème fraîche:
150 g creme fraîche
1 rkl Dijon sinappia
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
Näin se hoituu
2. Laita jauheliha yleiskoneeseen ja lisää suola joukkoon. Anna yleiskoneen pyöriä ja sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Kaada kerman joukkoon nelimauste ja rouhittua mustapippuria. Lisää kerma lihan joukkoon ohuena nauhana.
3. Kun massa on valmis anna sen levätä jääkaapissa noin tunti
4. Muovaile massasta 4 pihviä ja pyöritä ne kauttaaltaan saaristolaisleipämurussa.
5. Paista voissa molemmin puolin ja tarjoile ruohosipuli crème fraîchen kanssa.
RUOHOSIPULI-CRÈME FRAÎCHE
1. Sekoita ainekset keskenään ja vatkaa seosta paksummaksi.
2. Annostele kuumien pannupihvien päälle ja anna sulaa kastikkeeksi.