
Paneroidut naudan pippurileikkeet, sienikastiketta ja valkosipuli-perunamuusia
Raaka-aineet
Valkosipuli-perunamuusi:
1 kg perunoita
4 kpl valkosipulinkynttä
50 g voita
1,5 dl maitoa
suolaa
Paistileikkeet:
Atria n700g Takuumurea Naturell Naudan Pihviliha
4 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria myllystä
2 kpl kananmunaa
4 dl korppujauhoja
Sienikastike:
200 g herkkusieniä
2 kpl valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 dl ruokakermaa
1 rkl lihafondia
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Kuori perunat ja keitä kypsäksi. Kiehauta perunoiden kiehuessa hienonnetut valkosipulinkynnet, voi ja maito kattilassa. Muussa kypsät perunat joko yleiskoneen vispilällä tai käsikäyttöisellä muusinuijalla, lisää valkosipulimaito ja jatka muussaamista kunnes muusin koostumus on haluamasi. Mausta suolalla.
Pilko herkkusienet ja hienonna valkosipulit. Ruskista sienet kuumassa pannussa öljyssä. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit ja kaada sitten päälle ruokakerma ja lihafondi. Anna kiehahtaa ja mausta.
Leikkaa pihviliha viideksi pihviksi ja nuiji pihvit kelmujen tai muovipussin välissä mahdollisimman ohuiksi. Kaada vehnäjauhot laakeaan astiaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja kaada ne toiseen laakeaan astiaan. Laita kolmanteen astiaan korppujauhot. Jauhota pihvit ensin vehnäjauhoissa, nosta ne sitten kananmunaseokseen ja lopuksi korppujauhoihin.
Paista pihvit rapeiksi ja kullanruskeiksi voi-öljyseoksessa. Tarjoile paistileikkeet muusin ja herkkusienikastikkeen kera.