
Paistettua siikaa, artisokka-perunapure ja vesikrassikastike
Raaka-aineet
5 kpl siikafileitä (á 130 - 150 g)
1 tl suolaa
1/2 tl viherpippuria
PERUNAPURE
5 kpl jauhoista perunaa
3 kpl maa-artisokkaa
50 g voita
1 tl suolaa
1/2 tl musta- ja valkopippuria
KASTIKE
100 g fenkolia
100 g palsternakkaa
1 kpl keltasipulia
1/2 ruukku timjamia
1 rkl voita
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 ruukku punttia vesikrassia
2 dl kuohukermaa
Näin se hoituu
Vesikrassikastikkeen teko aloitetaan fenkolista, palsternakasta ja sipulista. Pieni ne ja paista pannulla hienonnetun timjamin kanssa voissa noin 5 minuuttia ja lisää valkoviinietikka. Lisää valkoviini ja keitä lientä hieman kasaan. Ryöppää tässä välissä vesikrassit ja laita ne heti ryöppäyksen jälkeen jäihin. Laita vesikrassit kutteriin ja pyöräytä ne tiiviiksi sosemassaksi. Lisää kastikepohjaan lopuksi kuohukerma ja anna kiehahtaa. Siivilöi kastike toiseen kattilaan, mausta ja lisää vesikrassit. Kuohkeuta kastike vielä ennen tarjoilua sauvasekottimella.
Paista siiat kirkastetussa voissa pannulla ensin nahkapuoli ylöspäin, käännä ja mausta suolalla ja rouhitulla viherpippurilla.