
Pähkinällä, sitruunalla ja omenalla kuorrutettu viljaporsaan ulkofilee
Raaka-aineet
1 pkt Atria Naturell Viljaporsaan Ulkofilee n1,5kg
50 g pähkinöitä (cashew, maapähkinä, macadam, saksanpähkinä)
2 sitruunaa
2 omenaa (hapan, esim. Granny Smith)
1 rosmariinin oksa
50 g voita, laktoositon
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Hiero suola ja mustapippuri ulkofileen pintaan, siirrä filee uunivuokaan ja työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä uunissa 100 asteessa kunnes paistolämpömittari näyttää
60 astetta.
Valmista kuorrute: pese sitruunat, raasta sitruunankuoret ja purista sitruunoista mehu. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat.
Laita pähkinät, voi, sitruunankuori ja -mehu, omenapalat ja rosmariinin lehdet tehosekoittimeen ja pyöräytä aineet karkeaksi massaksi.
Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja levitä kuorrute kypsennetyn ulkofileen päälle. Paahda ulkofileetä 225-asteisessa uunissa kuorrutteen kanssa noin 10–15 minuuttia.