
Olutmarinoitu kokonainen picanha
Raaka-aineet
1 kpl Atria n700g Nauta Picanha
Marinointiliemi
1 ltr vettä
1 dl suolaa
1 dl tummaa olutta
2 kpl timjaminoksaa
1 rkl mustapippureita
5 kpl valkosipulinkynttä
Mausterub
1 tl mustapippurijauhetta
2 tl sinappijauhetta
1 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl ruokosokeria
Glasyyri
2 dl tummaa olutta
1 rkl soijakastiketta
2 rkl mallasuutetta
2 rkl lihaliemitiivistettä
Vinegretti
2 rkl sitruunamehua
1 rkl Dijon-sinappia
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
Kasvikset
200 g naatillisia porkkanoita
200 g kevät- tai kesäsipulia
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Lämmitä kaikki marinointiliemen ainekset niin, että suola sulaa. Jäähdytä liemi. Upota kokonainen picanha liemeen ja anna marinoitua noin tunti. Sekoita sillä aikaa rubin ainekset. Sekoita ja kiehauta glasyyrin ainekset pienessä kattilassa. Sekoita vinegretin ainekset keskenään ja laita vinegretti odottamaan jääkaappiin.
Nosta liha liemestä, huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa ja hiero pintaan mausterub. Grillaa epäsuoralla lämmöllä 200-asteisessa grillissä rasvapuoli alaspäin noin 45 minuuttia kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Sivele lihan pintaan glasyyriä viimeisten 20 minuutin aikana. Jos picanhan rasva ei ole sulanut ja rapeutunut voit nostaa sen grillin kuumalle osalle pariksi minuutiksi kypsennyksen loppuvaiheessa.
Voit kypsentää lihan myös ensin pannussa rasvapuoli alaspäin 10–15 minuuttia niin että rasva alkaa sulaa kunnolla ja ruskistaa sitten muut lihan sivut. Nosta liha kypsymään 180-asteiseen uuniin 30–40 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on 55 astetta.
Anna kypsän picanhan levätä foliossa 10–15 minuuttia.
Pese porkkanat ja sipulit. Jätä porkkanoihin hieman vihreää naattia ja katkaise sipuleista ohuimmat vihreät osat ja käytä muuhun ruuanlaittoon. Öljyä ja mausta kasvikset ja grillaa niihin kunnon väri 6–8 minuuttia tasaisesti käännellen. Pyöräytä kuumat kasvikset vinegretissä.
Tarjoile picanha siivutettuna porkkanoiden ja sipuleiden kera.