
Naudanliha-tagine
Raaka-aineet
600 g Atria Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti n1,0kg
1 tl mustapippuria
1 rkl ras al hanout
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 tl kanelia jauhettuna
1 rkl inkivääriä jauhettuna
1 rkl paprikajauhetta
1 tl harissaa
3 rkl öljyä
2 kpl sipulia kuutioituna
250 g kikherneitä keitettynä
200 g kuivattuja luumuja puolitettuna
200 g kuivattuja aprikooseja puolitettuna
2 tl suolaa
400 g paseerattua tomaattia
8 dl lihalientä
1 ruukku tuoretta korianteria
100 g mantelilastuja
Tarjoiluun:
keitettyä riisiä tai leipää
Näin se hoituu
Ruskista lihat pannulla öljyssä ja kaada ne tagine-astiaan. Kuullota seuraavaksi pannulla sipulit ja lisää ne lihojen päälle. Lisää joukkoon kikherneet, luumut, aprikoosit ja suola.
Kiehauta lihaliemi ja paseerattu tomaatti. Kaada kuuma liemi pataan ja sekoita.
Hienonna korianterin varret ja lisää pataan. Säästä lehdet koristeluun.
Hauduta noin 2,5 tuntia 120-asteisessa uunissa. Sekoita kypsennyksen välissä muutamaan kertaan. Voit pitää kantta auki kypsennyksen loppuvaiheessa. Näin nestettä pääsee hieman haihtumaan ja kastike saostuu.
Voit valmistaa padan myös kattilassa hellalla. Sekoita siinä tapauksessa kastiketta useammin ja pidä muulloin kansi päällä.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ja ripottele ne ja hienonnetut korianterin lehdet taginen pintaan. Tarjoile riisin tai leivän, tai miksei molempien kera.