Naudankäristys, parmesaani-perunamuusi ja timjami-puolukkamelba
4
Henkeä
120 min

Naudankäristys, parmesaani-perunamuusi ja timjami-puolukkamelba

Raaka-aineet

Käristys:

2 pkt Atria 300g Luomu Naudan Minuuttilastu

1 kpl sipuli

1 pkt Atria Suomalainen Pekonikuutio 140g

voita

4 kpl laakerinlehteä

0,5 tl jauhettua maustepippuria

1 tl suolaa

5 dl vettä

Parmesaani-perunamuusi:

1 kg jauhoisia perunoita

200 g voita

100 g parmesaaniraastetta

Timjami-puolukkamelba:

200 g puolukkaa

10 kpl oksaa timjamia

0,5 dl sokeria

Näin se hoituu

Ota Minuuttilastut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta. Leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi. Ruskista naudanlastu sekä pekoni- ja sipulikuutiot voissa korkeareunaisessa pannussa. Lisää mausteet. Sekoita ja paista vielä hetki. Kaada paistos korkeareunaiseen uunivuokaan ja lisää kiehuva vesi. Hauduta uunissa 150 asteessa vähintään tunti. Mitä pidempään haudutat, sen mureampaa ja maukkaampaa käristyksestä tulee. Huolehdi ettei käristys pääse kuivumaan paiston aikana. Lisää tarvittaessa kansi tai folio vuoan päälle.

Laita puolukka, timjamin oksat sekä sokeri kattilaan. Keitä 8 minuuttia. Paseeraa puolukat siivilän läpi, niin että kuoret ja timjami jäävät siivilään. Jäähdytä.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi perunoiden kiehuessa. Soseuta valutetut kypsät perunat kattilassa ensin hienoksi. Sulata voi kuumaksi. Lisää kuuman perunan joukkoon sula voi ja parmesaaniraaste. Sekoita varoen tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa, silloin muusi muuttuu liisterimäiseksi.

Laita lautaselle keko parmesaaniperunamuusia ja tee naudankäristystä varten pesä sen keskelle. Lisää naudanlihakäristys ja valuta timjami-puolukkamelbaa lopuksi käristyksen päälle.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki