Naudan pekoniset sisäfileepihvit
4
Henkeä
30 min

Naudan pekoniset sisäfileepihvit

Raaka-aineet

600 g Atria Takuumurea Naturell Naudan Sisäfilee n1,1kg

1/2 pkt Atria Suomalainen Pekoni 140g

1 rkl rypsiöljyä

1/2 tl suolaa, mustapippuria

2 kpl punasipulia

1 kpl valkosipulin kynsiä

2 kpl tuoreita timjamin oksia

1/2 tl mustapippurirouhetta

1 tl sokeria

2 tl balsamiviinietikkaa

Näin se hoituu

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa ja painele pihvit noin 4 cm:n paksuisiksi. Laita pekoniviipale pihvin ympärille ja kiinnitä se cocktailtikulla. Kypsennä joko grillissä tai pannulla.

Grillissä:
Grillää pihvejä korkeassa lämpötilassa kunnes ne ovat kauniin värisiä. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laske lämpötilaa reippaasti tai nosta pihvit grillin ylätasolle ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pihvin haluttu kypsyys on saavutettu. Pihvit ovat puolikypsiä sisälämpötilan olleessa 54 astetta. Mikäli nautit pihvisi mieluiten kypsinä, jatka kypsennystä hieman pidempään. Laita pihvit kypsennyksen jälkeen hetkeksi foliokääreeseen vetäytymään ennen tarjoilua.

Pannulla:
Kuumenna paistinpannu kuumaksi, laita siihen rypsiöljy ja ruskista pihvit molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita pihvit uuninkestävään astiaan ja kypsennä uunissa 125 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pihvin sisälämpötila on 54 astetta. Tällöin pihvit ovat puolikypsiä. Lisää kypsennysaikaa parilla minuutilla, mikäli nautit pihvisi mieluiten kypsinä. Kääri pihvi folioon hetkeksi kypsennyksen jälkeen.

Viipaloi punasipulit ja valkosipulin kynsi. Kuumenna kasarissa tilkka rypsiöljyä ja ruskista sipulit siinä kevyesti. Lisää mausteet ja viinietikka. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, älä kuitenkaan kypsennä liikaa.

Tarjoile pekonipihvit haudutetun sipulin, lohkoperunoiden ja raikkaan salaatin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit