Mehukas täytetty Joulukana
4
Henkeä
120 min

Mehukas täytetty Joulukana

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan Joulukana Mausteinen n1,7kg

Täyte:

1 kpl makea sipuli

2 kpl kuivaa ruisleipäpalaa

1 rkl tuoretta timjamia

1 dl kuivattuja mustikoita

1 dl kuivattuja karpaloita

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

voisulaa

yrttejä ja marjoja koristeluun

Näin se hoituu

Yhteistyössä Atria ja Peggyn pieni punainen keittiö.

Nosta kana huoneenlämpöön temperoitumaan ja valmista täyte. Kuori ja paloittele sipuli. Leikkaa ruisleivästä pieniä paloja. Hienonna timjami. Kuullota sipuli voissa pannulla ja sekoita sitten kaikki täytteen raaka-aineet keskenään.

Irrota kanan koipia sitova nahka ja lusikoi täyte kanan sisään. Asettele kanan koivet ristiin ja laita nahka takaisin paikoilleen. Laita kana uunivuokaan ja sivele voisulaa päälle. Kypsennä kanaa uunin keskitasolla 175 asteessa kunnes sisälämpötila on 78 astetta, eli reilun puolentoistatunnin ajan.

Nosta kana uunista ja peitä foliolla. Laita vielä kostea keittiöpyyhe folion päälle. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Nosta pyyhe ja folio pois.

Laita Joulukana tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla yrteillä ja mustikoilla tai karpaloilla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki