
Mausteinen Werneri-nakkikeitto
Raaka-aineet
1 pkt Atria Werneri Luonnonkuorinakki 360g
1 kpl iso sipuli
1 kpl iso punainen paprika
3 kpl valkosipulinkynttä
1-2 kpl punainen tuore chili
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
3 dl mustapapuja (säilyke)
35 g kapriksia (35 g = yksi pieni purkillinen)
5 dl vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta (tai kuutio)
400 g kirsikkatomaatteja tomaattikastikkeessa (säilyke) (400 g = 1 tlk)
1 rkl tabascoa
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
lehtipersiljaa
Näin se hoituu
Paloittele nakit pieniksi paloiksi. Kuutioi sipuli ja paprika. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chilit ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota tomaattipyreetä, valkosipulia, chiliä, paprikaa ja sipulia parin minuutin ajan. Lisää kattilaan nakit, sekä valutetut mustapavut ja kaprikset. Paistele hetkisen ajan.
Lisää vesi, kasvisliemijauhe, kirsikkatomaattisäilyke, tabasco ja balsamicoetikka. Hauduta hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
Hienonna lehtipersilja ja koristele sillä joko annokset tai kattilassa oleva keitto. Tarjoile keiton kanssa patonkia.