
Linnapaisti naudan paahtopaistista
Raaka-aineet
1 kpl Atria Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti n1,0kg
2 rkl voita tai öljyä
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Keitinliemi
vettä
2 kpl sipulia
3 kpl porkkanaa
2 kpl varsisellerin vartta
5 kpl kokonaista valko- tai mustapippuria
1 kpl laakerinlehti
1 kpl tähtianis
6 kpl anjovisfileetä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl siirappia
Kastike
6 dl keitinlientä
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl pehmitettyä voita
2 rkl vehnäjauhoja
anjovislientä maustamiseen tarvittaessa
Näin se hoituu
Nosta paisti padasta ja kääri leivinpaperiin ja folioon vetäytymään. Siivilöi liemi ja lisää siihen kerma, keitä liemi-kermaseos noin puoleen. Sekoita voi ja vehnäjauhot ja vispaa se liemi-kermaseoksen joukkoon, anna kastikkeen suurustua. Tarkista maku ja lisää suolaisuutta tarvittaessa anjovisliemellä. Leikkaa paisti viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kera. Lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi paahdetut juurekset ja perunamuusi.