
Leffalautanen kahdelle
Raaka-aineet
1 pkt Atria Hornet Snacks Buffalo Bites 600g
200 g varsiselleriä 10 cm pitkinä pätkinä
Dippi:
kermaviiliä
silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria myllystä
Chilipähkinät:
valkosipulinkynsi
pähkinäsekoitusta
chilijauhetta
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä
Friteeratut suolakurkut:
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
mustapippuria myllystä
cayennepippuria
olutta
kananmuna
voisulaa
suolakurkkuja
Näin se hoituu
Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Laita murska kulhoon ja sekoita joukkoon loput pähkinöiden raaka-aineet. Levitä pähkinäseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 180-asteissa uunissa kymmenisen minuuttia.
Kypsennä Hornet Snacksit pakkauksen ohjeen mukaan pähkinöiden valmistuttua.
Sekoita friteeraustaikinan kuivat aineet, eli vehnäjauho ja mausteet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään olut, kananmuna ja voisula. Vispaa kuivat aineet olutseoksen joukkoon.
Leikkaa suolakurkut pitkittäin noin puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Kuivaa kurkkujen pinta talouspaperilla.
Upota kurkkuviipaleet friteeraustaikinaan ja nosta varovasti 180-asteiseen öljyyn paistumaan. Friteeraa noin 3 – 4 minuutin ajan, kunnes kurkut saavat kauniin ruskean pinnan. Nosta valmiit kurkut talouspaperin päälle valumaan.
Nosta Hornet Snacksit, friteeratut suolakurkut, selleritangot, chilipähkinät sekä dippi tarjoiluvadille ja kanna herkku telkkarin ääreen.