
Kokonaisena savustettu naudan sisäfilee, piparjuurimajoneesia ja smoukattua kaalia
Raaka-aineet
1 kpl naudan sisäfilee
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 kpl kaali
50 g voita
Pipajuurimajoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl piparjuuritahnaa
suolaa
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa silputtuna
Näin se hoituu
Ota sisäfilee huoneenlämpöön tuntia ennen savustusta. Laita hikkori- tai tammisavustuslastut veteen likoamaan puoli tuntia ennen savustusta.
Voitele sisäfileen pinta öljyllä ja mausta se suolalla ja pippurilla. Leikkaa varhaiskaali muutamaan lohkoon ja voitele leikkauspinnat reilulla voilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aseta pallogrillin pohjalle, yhteen kulmaan, 5-6 kuumennettua brikettiä ja niiden päälle kourallinen vedessä liotettuja lastuja. Odota, että lastut alkavat savuta. Aseta sitten sisäfilee ja kaali grilliin ja sulje kansi. Savusta sisäfileetä ja kaalia epäsuorassa lämmössä tunnin ajan. Seuraa grilliä koko savustuksen ajan, lisäten välillä puruja ja brikettejä kun edelliset ovat palaneet loppuun. Älä kuitenkaan availe kantta turhaan ettei lämpö pääse karkaamaan.
Valmista piparjuurimajoneesi tällä välin sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään. Laita jääkaappiin odottamaan.
Ota liha ja kaali pois grillistä, kaada grilliin reilusti lisää esilämmitettyjä hiiliä tai brikettejä ja grillaa lihaan pintaan ja kaaliin kauniit tummat raidat. Kietaise sisäfilee folioon ja anna sen levätä vielä 10 minuuttia folioon käärittynä ennen leikkaamista. .