
Kepakot makkaratikussa
Raaka-aineet
1 kpl Atria Uunivalmis Jauhelihamureke 700g
Grillikastike:
100 g voita
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl sitruunan mehua
3 rkl soijakastiketta
0,25 tl mustapippuria
0,25 tl cayennepippuria
Tarjoiluun esim. pitaleipia, tuoreita kasviksia ja tsatsikia
Näin se hoituu
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli. Anna valkosipulin kypsyä noin 2 minuuttia ja sekoita joukkoon loput ainekset. Ota kastike pois lämmöltä.
Jaa jauhelihamassa neljään osaan ja muotoile makkara- tai grillaustikun ympärille tasaisia kepakoita. Grillaa tai paahda hiilloksella, kunnes kepakot ovat kypsiä. Voitele kepakoita kypsennyksen aikana pari kertaa grillikastikkeella, jotta saat pintaan mehevän maun sekä rapeamman kuoren. Voit nauttia kepakot retkellä suoraan tikusta tai esimerkiksi pitaleivän täytteenä.