
Kaalipyttipannu
Raaka-aineet
1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara Gouda 240g
5 kpl lehtikaalin lehteä
1 kpl sipuli
5 kpl keitettyä perunaa
pala valkokaalia
1 rkl öljyä
1 rkl omenasiideriviinietikkaa
1 rkl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
4 kpl kananmunaa
tuoretta persiljaa
Näin se hoituu
Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.
Leikkaa raakamakkarat palasiksi. Kypsennä paloja paistinpannulla noin 10 minuuttia. Riivi sekaan lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi ja paista vielä pari minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa perunat ja valkokaali pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy isossa pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää joukkoon peruna- ja kaalikuutiot, paista melko kovalla lämmöllä, jotta saat vihanneksiin kauniin paistopinnan. Lisää pannulle omenasiideriviinietikka, sinappi ja hunaja. Laske sitten lämpöä ja kypsennä noin viisi minuuttia.
Sekoita lopuksi joukkoon makkara-lehtikaalipaistos. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista kananmunat, mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile munat pyttipannun kanssa. Viimeistele annokset runsaalla määrällä hienonnettua tuoretta persiljaa.