
Naudan lehtipihvit, juuresgratiini ja vihreä salaatti
Raaka-aineet
SALAATTI
1 ruukku lehtisalaattia
1 ruukku rucola-salaattia
10 kpl tuoreita basilikan lehtiä
1 kpl granaattiomenaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
GRATIINI
4 kpl jauhoisia perunoita
1 kpl porkkanaa
1 kpl palsternakkaa
3 kpl valkosipulin kynsiä
3 dl ruokakermaa 15%
1 tl suolaa
1 dl parmesanjuustoraastetta
LEHTIPIHVIT
2 pkt Atria Naudan Lehtipihvi ja maustevoit 270g
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
Näin se hoituu
Kuori perunat, porkkanat, palsternakka ja valkosipulin kynnet. Leikkaa juurekset ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon juures- ja valkosipuliviipaleet sekä suola. Alenna lämpöä hieman ja sekoittele viipaleita kattilassa muutama minuutti. Sivele pieni uunivuoka öljyllä ja kaada seos vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ripottele puolessa välissä paistoaikaa pinnalle parmesanjuustoraastetta.
Peitä leikkuulauta leivinpaperilla ja nosta pihvit siihen. Kaada jokaiselle pieni tilkka öljyä ja hiero kauttaaltaan pihvien pinnoille. Kuumenna kaksi paistinpannua (jotta pihvit saa paistettua 4 hengelle kerrallaan) oikein kuumaksi ja paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Nosta pihvit lautasille ja aseta päälle maustevoi. Tarjoile juuresgratiinin ja vihreän salaatin kera.