Joulukinkkua ja  Bravuuri-porkkanalaatikkoa
4
Henkeä

Joulukinkkua ja Bravuuri-porkkanalaatikkoa

Raaka-aineet

1 Atria Perhetilan Viljaporsaan Luuton Juhlakinkku Pakaste n5kg

Kinkun kuorruttaminen:

3/4 dl sinappia

1 keltuainen

1 dl korppujauhoa, perunakuitujauhetta (gluteeniton) tai mantelirouhetta

kokonaisia neilikoita

Näin se hoituu

Ota kinkku sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin. Laita se vatiin tai muulle alustalle, sillä siitä voi sulaa vähän nestettä. Pakastetun kinkun sulaminen voi kestää 3–4 päivää. Ota kinkku huoneenlämpöön noin kahdeksan tuntia ennen suunniteltua uuniin laittamista, sillä kinkun sisälämpötilan tulee olla vähintään 10 astetta ennen paistamista. Seuraa kinkun lämpenemistä lihalämpömittarilla.

Poista kinkku pussista, nosta se uuniritilälle uunipellin päälle kamara ylöspäin. Pyyhi kinkku talouspaperilla kuivaksi. Työnnä kinkun paksuimpaan kohtaan paistomittari, mikäli kinkussa on luu, ole varovainen ettei paistomittari osu luuhun. Kypsennä kinkku 110–125 asteisessa uunissa kunnes sen sisälämpötila on 75–80.
Anna kinkun vähän jäähtyä ja poista siitä verkko. Poista kamara ja vähän ylimääräistä rasvaa.

Kinkun kuorruttaminen:
Sekoita keltuainen sinappiin. Sivele kinkun pintaan sinappia. Ripottele sinapin päälle korppujauhot. Vedä veitsellä viistosti ruudukko kinkun pintaan. Työnnä neilikka jokaiseen ruudukon risteykseen.
Paahda kinkkua 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes se saa kauniin värin.
Kypsennetty kinkku säilyy jääkaapissa noin viikon, kun se jäähdytetään nopeasti paistamisen jälkeen ja sitä säilytetään jääkaapissa.

Bravuuri-porkkanalaatikko:
Tyhjennä pussin sisältö voideltuun uunivuokaan. Voit halutessasi lisätä laatikon joukkoon jouluista maustetta: inkivääriä, muskottipähkinää, tai neilikkaa. Tasoittele pinta. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Tee lusikalla tai haarukalla koristekuvioita laatikon pintaan. Ripottele voinokareita laatikon pinnalle. Paista porkkanalaatikkoa 150 asteessa noin 35 minuuttia.

Atria Bravuurit 550 g Paistovalmiit Lanttulaatikko ja Bataattilaatikko valmistetaan samaan tapaan.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki