Joulukana torvikakkuvuoassa
2
Henkeä
100 min

Joulukana torvikakkuvuoassa

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan Joulukana Mausteinen n1,7kg

2 kpl punasipulia

2 kpl porkkanaa

6 kpl maa-artisokkaa

1 kpl pieni lanttu

2 kpl valkosipulinkynttä

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

100 g pehmeää voita

Näin se hoituu

Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Lämmitä uuni noin 180-asteiseksi.

Käsittele juurekset ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Voitele kakkuvuoka ja laita maustetut juurekset sen pohjalle.

Kuivaa kanan pinta huolellisesti ja hiero pehmeä voi kanaan. Aseta kana pystyyn kakkuvuoan keskellä olevan kartion päälle. Mikäli kartiossa on reikä keskellä, peitä se folionpalalla jottei kanasta valuva neste sotki uunin pohjaa. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 1-1,5 tuntia, kunnes broileri on kypsää. Kypsennyksen aikana voit voidella vuoan pohjalle valuneella nesteellä niin kanaa kuin kasviksiakin.

Kanan kypsyyden voit tarkistaa pistämällä esimerkiksi varrastikulla kanan reiden paksuimpaan kohtaan. Mikäli ulos valuva neste on kirkasta, on kana kypsää. Voit todeta kypsyyden myös lämpömittarilla. Kun asteita on 70, voit ottaa kanan pois uunista. Sisälämpötila nousee muutaman asteen vielä uunista ottamisen jälkeen

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki