
Jauhelihaperunasoselaatikko
Raaka-aineet
2 kpl luomukeltasipulia
1,2 kg jauhoisia luomuperunoita
400 g naudan luomujauhelihaa (12 %)
suolaa
jauhettua luomuvalkopippuria
4 dl luomumaitoa
50 g voita
4 rkl rypsiöljyä
korppujauhoja
Näin se hoituu
Rakkaalla lapsella on usein monta nimeä. Ainakin Keski-Suomessa vastaava jauhelihaperunalaatikko tunnetaan nimellä näppylämuusi.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori perunat ja laita ne kiehumaan. Ruskista sipulit ja jauheliha ja mausta. Kun perunat ovat täysin kypsiä, kaada vesi pois, sekoita perunat soseeksi kuumennetun maidon ja voin (25 g) kanssa. Mausta perunasose suolalla. Levitä puolet soseesta voideltuun uunivuokaan ja levitä jauhelihaseos soseen päälle. Levitä päälle loput perunasoseesta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja painele lusikalla kuvio soseen pinnalle. Laita loput voista nokareina päälle. Kypsennä noin tunti 175-asteisessa
uunissa. Tarjoa etikkapunajuurten kera.