Jauhelihakeitto broilerista
4
Henkeä
60 min

Jauhelihakeitto broilerista

Raaka-aineet

1 rkl öljyä

1 pkt Atria Perhetilan Kana Jauheliha 400g

1 tl currya

1 tl paprikajauhetta

1 kpl sipuli kuutioituna

0,3 kpl purjoa viipaloituna

2 kpl porkkanaa kuutioituna tai viipaloituna

1 kpl palsternakka kuutioituna

1 pala juuriselleriä kuutioituna

8 kpl kiinteää keskikokoista perunaa

10 kpl kokonaista mustapippuria

1 kpl laakerinlehti

1-2 kpl kanaliemikuutiota

2 ltr vettä

3 kpl timjaminoksaa

(suolaa ja pippuria)

0,5 dl hienonnettua persiljaa

Näin se hoituu

Ota jauhelihapakkaus huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä.

Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista jauheliha. Kun jauheliha on kypsää, siirrä se kattilasta erilliseen astiaan odottamaan. Laske lieden lämpöä ja laita nyt kattilaan kasvikset, juurekset, pippurit ja laakerinlehti. Kuullota miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää kanaliemikuutiot, vesi ja jauheliha. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, tai kunnes perunat ja kasvikset ovat kypsiä, siirrä keitto sivuun liedeltä. Lisää timjaminoksat ja anna hautua vielä hautua kannen alla 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria, koristele persiljalla.

VINKKI: Voit käyttää myös valmista keittojuuressekoitusta.

Reseptit ja vinkit

Vinkki