Hunajata niskaan
6
Henkeä
260 min

Hunajata niskaan

Raaka-aineet

1 kpl Atria Viljaporsaan niska n. 2,5 kg

suolaa

mustapippuria myllystä

Omenakastike:

420 g omenaa

1,25 g hienoa sokeria

1 dl omenaviinietikka

4 kpl rosmariininoksaa

1 ltr punaviinikastiketta

Glaseerauskastike:

1 dl hunajaa

1 dl dijonsinappia

0,5 dl rypsiöljyä

Näin se hoituu

Tämä hunajainen resepti on omistettu erityisesti TPS:lle, jonka kotihallin kumppanina meillä on ollut ilo toimia jo useamman vuoden ajan. Suosittelemme kuitenkin myös muiden joukkueiden kannattajia kokeilemaan rohkeasti reseptiä! Hunajata hunajata vaan kasslerpihvin pintaan!

Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Paista pannulla lihan pintaan kaunis väri kauttaaltaan. Nosta liha paistopussiin ja sulje pussi. Nosta pussi uunivuokaan ja tee pussin yläkulmaan pieni reikä. Paista ensin tunti 180-asteisessa uunissa ja laske lämpötila sitten 160 asteeseen ja kypsennä vielä pari tuntia.

Valmista omenakastike lihan kypsyessä. Kuori ja kuutioi omenat. Paahda sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon muut kastikkeen ainekset ja hauduta noin 20 minuuttia. Surauta halutessasi sileäksi sauvasekoittimella ennen tarjoilua.

Leikkaa hieman jäähtynyt liha noin 2 cm paksuiksi pihveiksi. Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään ja sivele kastiketta pihvien molemmin puolin. Paista pannulla tai grillaa, kunnes kastike on herkullisesti paahtunutta. Tarjoile omenakastikkeen ja vaikkapa lohkoperunoiden kanssa.

Reseptit ja vinkit

Hunajata niskaan
Vinkki
Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.