Hedelmistä innostunut Joulukana
4
Henkeä
90 min

Hedelmistä innostunut Joulukana

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan Joulukana Mausteinen n1,7kg

1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 140g

1 kpl appelsiini

1 kpl sitruuna

5 kpl mandariinia

3 kpl persimonia

Näin se hoituu

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen kiertoilmalle. Jos uunissasi ei ole kiertoilmaa, kuumenna uuni 220 asteeseen.

Pese sitruuna ja appelsiini huolella ja leikkaa ne lohkoiksi. Täytä kana lohkoilla. Asettele loput lohkot uunivuokaan kanan kaveriksi. Kierrä puuvillanaru siipien kohdalta kanan ympäri. Näin estät siipien palamisen. Aseta kanan uunivuokaan ja peittele se pekoniviipaleilla. Nosta lintu uuniin ja laske lämpötila 180 asteeseen. Paista noin tunti.

Pese mandariinit ja persimonit. Halkaise mandariinit. Poista persimoneista kannat ja leikkaa ne lohkoiksi.

Poista pekonit tunteroisen uunissa olleen kanan päältä, jotta nahkakin saa rapeutta. Pekonin voit käyttää johonkin toiseen ruokaan, tai tarjota sellaisenaan kanan rinnalla. Lisää tässä vaiheessa mandariinit ja persimonit uunivuokaan ja jatka kypsennystä vielä puolisen tuntia, tai kunnes kanan sisälämpötila on 80 astetta.

Anna kanan vetäytyä hetki folion alla uunista ottamisen jälkeen. Aseta folioarkki löysästi kanan päälle, älä tee tiukkaa kääröä jottei nahan rapeus kärsi.

Nosta kana hedelmineen tarjoiluvadille ja tarjoile esimerkiksi porkkanaohraton kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki