
Gulassikeitto
Raaka-aineet
400 g Naudan lapaa tai etuselkää suikaleina
2 kpl sipulia
3 kpl valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
2 tl paprikajauhetta
2 kpl punaista paprikaa
400 g tomaattimurskaa
3 kpl lihaliemikuutioita
1 tl kuminansiemeniä
2 kpl laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
3 ltr vettä
2 kpl porkkanaa
pieni pala palsternakkaa
4 kpl perunaa
2 kpl tuoretta timjaminoksaa
smetanaa tarjoiluun
Näin se hoituu
2. Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipulit siinä. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.
3. Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, kuminan, laakerinlehtien ja pippurin kanssa. Kaada sekaan kolme litraa vettä. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes liha on mureaa.
4. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi. Lisää ensin kattilaan porkkanat ja keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi perunat ja timjaminoksat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää pinnalle reilu lusikallinen smetanaa.