
Gua Bao - Aasialaiset täytetyt höyrysämpylät
Raaka-aineet
8 höyrysämpylää (esim. Vaasan Street Food THE BAO höyrysämpylää)
8 rkl chilimajoneesia
salaattia
hienonnettua chiliä
hienonnettua kevätsipulia
Kasvistäyte:
100 g porkkanaa ohuina suikaleina
100 g kurkkua ohuina suikaleina
100 g retiisiä ohuina suikaleina
1 dl ponzu-kastiketta
Jauhelihatäyte:
1 rasia Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
1/2 dl teriyaki-kastiketta
1/2 -1 kpl tuore punainen chili hienonnettuna
1 rkl seesaminsiemeniä
Näin se hoituu
Paista jauheliha mehukkaan kypsäksi. Mausta se lopuksi teriyaki-kastikkeella, chilillä ja seesaminsiemelillä.
Valuta kasvistäyte. Lämmitä sämpylät höyryttämällä tai mikrossa. Avaa sämpylät ja täytä ne chilimajoneesilla, salaatilla, jauhelihalla sekä kasvistäytteellä.
Viimeistele Gua Baot chilillä ja kevätsipulilla.