
Grillatut naudan pihvit, bearnaiskastike ja lämmintä savusipuli-tomaattisalaattia
Raaka-aineet
1 pkt Atria Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala n800g
1 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
Bernaiskastike
1/2 kpl keltasipuli
1/2 dl persiljaa
2 kpl valkopippuria
2 rkl viinietikkaa
1/2 dl valkoviiniä
150 g voita
3 kpl kananmunan keltuaisia
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl suolaa
Lämmin savu-sipulisalaatti
1/2 kg sipulia lohkoina
2 kpl valkosipulin kynttä viipaleina
1 rkl öljyä
1/2 kg tomaattia lohkoina
1 rkl rosmariinia leikattuna
1 tl sokeria
2 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
savustuspussi
Näin se hoituu
Bearnaiskastike
Sekoita kattilassa keskenään hienonnettu sipuli ja persilja, murskatut pippurit, viinietikka ja viini. Keitä lientä kokoon ilman kantta kunnes puolet siitä on haihtunut. Sulata voi omassa astiassa. Riko keltuaisten rakenne rikki kattilassa. Siivilöi keitetty liemi. Kaada liemi keltuaisen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila vesihauteeseen. Kypsennä seosta koko ajan voimakkaasti sekoittaen vispilällä niin kauan kunnes seos on sakeaa. Lisää jäähtynyt voi ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi rakuunalla ja suolalla.
Lämmin savu-sipulisalaatti
Laita sipulilohkot ja valkosipuli öljyllä voideltuun uunivuokaan. Laita vuoka savustuspussiin ja savusta uunissa savupussin ohjeiden mukaan noin 30-40 min. Kuumenna oliiviöljy paistin pannulla ja kaada savustetut sipulit pannulle liemineen. Mausta rosmariinilla, sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja punaviinietikalla. Lisää joukkoon tomaattilohkot ja kuumenna nopeasti. Mausta basilikasuikaleilla ja tarjoile pihvien ja bearnaiskastikkeen kanssa