
Filee Wellington naudan sisäfileestä
Raaka-aineet
800 g Atria Takuumurea Naturell Naudan Sisäfilee n1,1kg
2 rkl rypsiöljyä
1 pkt Atria 300 g Ohuen ohut Ylikypsä Saunapalvikinkku
Duxelles-täyte
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rasia suolasienikuutioita
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
2 kpl timjaminoksaa
1 dl valkoviiniä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Lisäksi
1 pkt iso lehtitaikinalevy
1 kpl kananmuna
Näin se hoituu
Sulata paistinpannussa voi, lisää öljy ja timjaminoksat. Kun voi vaahtoaa lisää sipulit ja kuullota noin 3 minuuttia, tai kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää sienikuutiot. Paista seosta viisi minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää valkoviini. Hauduta kunnes viini on haihtunut ja sienitäyte on mehevä, mutta ei valuta nestettä. Mausta sienimassa suolalla ja pippurilla.
Paista fileeseen kaunis väri ja siirrä sivuun. Lado saunapalvikinkut kelmun päälle hieman limittäin mattomaiseksi levyksi. Levitä sienitäyte palvikinkkujen päälle ja nosta filee sienitäytteen päälle. Kääri kelmua apuna käyttäen filee palvikinkkujen ja sienimassan sisään. Kiristä rulla tiukaksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Levitä lehtitaikina jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 3 mm paksuiseksi. Jos taikina lämpenee liikaa ja tuntuu tarttuvan pöytään kääri se ”kääretortuksi” leivinpaperia apuna käyttäen ja laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Ota filee pois kelmusta ja aseta lehtitaikinan päälle. Kastele lehtitaikinan reunat vedellä ja kääräise fileerulla varovasti taikinan sisään. Painele saumat hyvin kiinni ja laita uunipellille niin, että sauma jää alaspäin. Halutessasi voit muotoilla taikinasta koristeita Wellintonin päälle, tai ripotella pinnalle esimerkiksi seesamin- tai auringonkukan siemeniä. Voitele Wellington kananmunalla ja paista 180-asteisessa uunissa lihalämpömittaria käyttäen, kunnes fileen sisälämpötila on 53 astetta.
Ota filee uunista ja jätä pöydälle vetäytymään 15 minuutiksi.
Tarjoile hyvän punaviinikastikkeen, ja esimerkiksi Hasselbackan perunoiden kera. Klassikko kiireestä kantapäähän.
Vinkki: Jos sienimassa tuntuu liian irtonaiselta, murenna sekaan yksi viipale tuoretta paahtoleipää ja survo täyte tasaisemmaksi sauvasekoittimella.