
Burgundinpata
Raaka-aineet
1 kg Naudan lapaa, rintaa tai etuselkää
50 g Voita
10 kpl Pikkusipulia
200 g Herkkusieniä
2 rkl Tomaattipyreetä
1/2 ruukkua timjamia
1,5 ltr Lihalientä
0,75 ltr Punaviiniä
1 tl Sokeria
1 tl Suolaa
Mustapippuria myllystä
5 kpl Kokonaisia mustapippureita
3 Laakerinlehtiä
(Maizenaa)
Näin se hoituu
Kuumenna valurautapata ja lisää pohjalle voi. Ruskista lihat padassa kauniin ruskeaksi joka puolelta. Ripottele pintaan suola ja mustapippuri ruskistamisen loppuvaiheessa. Lisää pataan kaikki muut aineet, paitsi mausteet. Keitä 10 min ja poista pinnalta vaahto. Lisää joukkoon mausteet ja kypsennä miedolla lämmöllä pari tuntia. Suurusta lopuksi halutessasi Maizenalla. Tarjoa perunan tai riisin kanssa.