
Broileriwallenberg
Raaka-aineet
Jauhelihapihvit:
1 pkt Atria Perhetilan Kana Jauheliha 400g
0,75 dl kermaa (tai kasvirasvasekoitusta, rasvapitoisuus väh. 15 %)
2 kpl kananmunan keltuaista
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
0,5 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua persiljaa
Leivitykseen:
1 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
0,5 dl öljyä
50 g voita kuutioina
Tarjoiluun esim:
Paahdettuja perunoita ja neulapapuja tai salaattia
Näin se hoituu
Kaada korppujauhot syvälle lautaselle. Kostuta ruokalusikka ja kauhaise taikinamassasta pihvin verran taikinaa. Jauhota taikina ympäriinsä korppujauhoilla ja aseta se sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Toimi vamoin lopun taikinamassan kanssa. Painele taikinakappaleet lopuksi noin kolmen sentin paksuisiksi pihveiksi.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja nosta pihvit varovasti paistumaan. Kun leivityksessä on kauniin kullankeltainen väri, käännä pihvi ja lisää voi. Valele pihvejä kuohuvalla voilla paiston aikana. Loppukypsennä pihvit tarvittaessa 150-asteisessa uunissa. Tarjoile wallenbergin pihvit esimerkiksi paahdettujen perunoiden ja neulapapujen, tai raikkaan salaatin kera.
VINKKI: Voit käyttää leivittämiseen myös tuoreleipärouhetta, pankojauhoa tai hienonnettuja hapankorppuja.
VINKKI: Voit muotoilla wallenbergin pihvit haluamasi mallisiksi piparkakkumuottien avulla. Laita muotti pellille ja tipauta leivitetty massa sen sisään. Painele massa varovasti muottiin ja nosta muotti pois. Tekee vaikutuksen erityisesti pikkuväkeen.