
Broilerin sisäfilee ja hunajamelonisalaatti
Raaka-aineet
Hunajamelonisalaatti:
1 dl hunajamelonia kuutioina
1 kpl pieni punasipuli hienonnettuna
0,25 kpl (mieto) chili hienonnettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
2 tl hyvää oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria myllystä
1 tl valkoviinietikkaa
Bbq-glaseerauskastike:
50 g bbq-kastiketta
50 g chilitahnaa (ei makeaa)
25 g inkivääritahnaa
1 kpl timjaminoksa
25 g muscovadosokeria
Karamellisoidut sipulit:
2 kpl isoa sipulia suikaloituna (tai 4 pientä)
2 rkl sokeria
2 rkl voita
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Lisäksi:
1-2 pkt Atria Perhetilan Kana Sisäfilee Naturel 480g
öljyä
suolaa
Näin se hoituu
Tee seuraavaksi bbq-glaseerauskastike. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta.
Valmista sitten karamellisoidut sipulit. Laita sipulit kylmään pannuun tai kattilaan. Aloita paistaminen keskilämmöllä. Paista kunnes sipulit alkavat hikoilla, sekoita välillä. Lisää sokeri. Nosta lämpötilaa hieman ja paista kunnes sipulit saavat väriä, lisää voi. Paista kunnes sipulit ovat kokonaan kullanruskeita. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Kuivaa fileiden pinta ja sivele lihat öljyllä. Mausta suolalla ja grillaa tai paista kypsiksi. Sivele pintaan glaseerauskastiketta. Tarjoile hunajamelonisalaatin ja karamellisoitujen sipuleiden kanssa.