Broilerin ohut fileeleikettä grillatun viikunan, sokeriherneiden ja Tarator-kastikkeen kera
Raaka-aineet
1 pkt
Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 720g
2 1/2 dl
kreikkalaista jogurttia
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
jauhettua kuminaa
1/8 tl
ripaus kanelijauhetta
1 tl
chilijauhetta
1
sitruunankuori raastettuna
2 rkl
sitruunan mehua
1 1/2 tl
suolaa
5
valkosipulinkynttä hienonnettuna
VIIKUNAT:
4
tuoretta viikunaa
2 rkl
portviiniä
1 rkl
fariinisokeria
1/2 tl
mustapippuria
SOKERIHERNEET JA TARATOR-kastike:
1 1/5
kuorittuja manteleita
1/2 dl
oliiviöljyä
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa ja mustapippuria
1 1/5 dl
vettä
1 ltr
sokeriherneitä palossa
Näin se hoituu
Broilerin marinadi: Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa. Hiero marinadi broilerin pintaan ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Viikunat: Leikkaa viikunoiden suippo huippu pois ja halkaise viikunat. Ripottele päälle portviini ja fariinisokeri, mausta pippurilla. Säilytä jääkaapissa grillaamiseen saakka. Tarator – kastike: Sekoita mantelit, öljy, sitruunanmehu ja mausteet tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää vesi ja jatka sekoittamista, kunnes kunnes seos samettiseksi kastikkeeksi, noin 3min. Siirrä jääkaappiin odottamaan käyttöä. Sokeriherneet: Kiehauta sokeriherneitä 30-60 sekuntia, niin että niiden väri säilyy kauniin kirkkaan vihreänä. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta. Liha: Grillaa marinoituja broilereita molemmin puolin yhteensä noin 6min. Viikunoiden grillaaminen: Nosta viikunat grilliin ja anna lämmetä. Jos haluat välttää palaneen sokerin hajua, kypsennä viikunat foliovuoassa. Laita sokeriherneet tarjoiluastiaan ja pirskottele päälle kastiketta. Voit myös tarjoilla kastikkeen erikseen dippinä.
Vinkki: Voit tarjoilla lisäkkeenä grillattuja kasviksia, kuten paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa.