
Barbequebroileri
Raaka-aineet
BROILERI
1 pkt Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g
1 rkl rypsiöljyä
KASTIKE
1 kpl keltasipulia
2 kpl porkkanaa
100 g palsternakkaa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl punaviinietikkaa
2 dl chilikastiketta
1/2 dl valkoviiniä
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/4 tl cayennepippuria
Näin se hoituu
Lisää joukkoon fariinisokeri, punaviinietikka, chilikastike ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20 minuutin ajan. Kun kasvikset ovat pehmenneet, soseuta kastike sauvasekoittimella ja lisää sekaan valkoviini ja cayennepippuri. Mausta kastiketta tarvittaessa suolalla. Ohenna kastiketta vedellä, mikäli se on mielestäsi liian sakeaa. Anna lopuksi kastikkeen kiehahtaa.
Nuiji broilerinfileitä kevyesti ja grillaa niihin sitten molemmin puolin komeat raidat kuumassa grillissä. Laita fileet voideltuun alumiinivuokaan tai muuhun grillin kestävään astiaan. Kaada barbequekastike fileiden päälle. Grillaa vielä noin 20 minuuttia, kunnes broilerinfileet ovat läpikypsiä ja mureita.
Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi lohkoperunoita tai keitettyä riisiä.
Vaihtoehtoisesti voit paistaa broilerinfileet öljytyllä pannulla, ja laittaa vuuan grillin sijaan 175-asteiseen.