
Atria Mestari Jyrin naudan ulkofileepihvit, pippurikastiketta ja maalaislohkoperunoita
Raaka-aineet
Maalaislohkoperunat:
5 kpl perunaa
5 kpl timjamin oksaa
1 kpl rosmariinin oksaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
Pippuri-kermakastike:
2 dl kuohukermaa
1 rkl karkeaa Dijon- sinappia (ryytisinappia)
100 g ranskankermaa
1 rkl rouhittua pippurisekoitusta
0,5 tl suolaa
Kesäkurpitsalisäke:
kesäkurpitsa
sipuli
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Pihvit:
4 kpl naudan ulkofileepihvejä
öljyä
voita
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kattilassa. Keitä kastiketta muutaman minuutin ajan, ja surauta se sitten sauvasekoittimella sileäksi ja kuohkeaksi.
Leikkaa kesäkurpitsa keskeltä halki. Leikkaa päistä kannat pois. Leikkaa puolikkaat pituussuunnassa 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuumenna paistinpannu ja paista sipulilohkot ja kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyssä kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. (Voit paistaa kasvikset pihvien vetäytymisen aikana.)
Esikuumenna paksupohjaista paistinpannua noin 5 minuuttia ja lisää pannulle öljy. Kun öljy on lämmennyt lisää pannulle pihvit. Ruskista pihvit nopeasti ja lisää pannuun pihvin käännön yhteydessä nokare voita. Voitele pihviä ruskistuneella voilla paiston aikana. Vähennä lieden teho puoleen. Käytä pihvin paistossa mittaria jotta lopputulos on varmasti onnistunut. Mikäli mittarin käyttö ei syystä tai toisesta onnistu, tässä pari vinkkiä: Kun pihvin ensin ruskistetulta puolelta nousee lihasnestettä pintaan, pihvi on puolikypsä eli medium. Jos haluat pihvistä kypsän, jatka paistamista vielä hetki.
Mausta paistetut pihvit suolalla ja mustapippurilla, ja anna niiden levätä hetki folioon käärittynä.