
Atria Mestari Jamen sisäfileepihvit, tryffeliperunoita ja paahdettua valkosipulivoita
Raaka-aineet
Paahdettu valkosipulivoi:
10 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
700 g voita
Tryffeliperunat:
1 kpl sipuli
2 dl kuohukermaa
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 rkl tryffelisosetta/-rouhetta
500 g viipaleperunoita (pakaste)
Pihvit:
4 kpl sisäfileepihviä
voita
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Paistetut parsakaalit:
0,5-1 kpl parsakaali
voita
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Sulata 200 grammaa voita kattilassa. Keitä voita hiljalleen reilun 10 minuutin ajan, kunnes vaahto alkaa vähenemään ja voihin tulee paahteinen tuoksu ja väri. Varo ettei voi pääse palamaan. Kun voi on valmista kaada se välittömästi toiseen astiaan jäähtymään. Älä kaada kattilaa tyhjäksi saakka vaan jätä kattilan pohjalle jäävä sakka kattilaan.
Laita kulhoon 500 g pehmeää voita. Vatkaa sähkövatkaimella sen joukkoon paahdetut valkosipulit, paahdettu voi, sekä suola ja mustapippuri. Kääri voiseos leivinpaperin avulla noin 4 cm paksuksi pötköksi. Laita kylmään kovettumaan muutamaksi tunniksi. (Voita riittää useampaankin annokseen kuin neljään. Voit säilyttää ylimääräisen voin pakastimessa missä se säilyy jopa kuukausia.)
Ota pihvit huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Tässä välissä on hyvä hetki valmistaa tryffeliperunat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.Sekoita kerman joukkoon oliiviöljy, mausteet ja tryffelisose. Lisää joukkoon vielä peruna- ja sipuliviipaleet. Kaada perunaseos matalareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Paista pihvit kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Älä peitä pannun koko pinta-alaa pihveillä, vaan paista pihvit erissä. Voit paistaa pihvit haluaamasi kypsyyteen saakka pannulla, tai ottaa pannulla vain värin ja loppukypsentää pihvit sitten uunissa. Muista käyttää mittaria, niin varmistat onnistuneen lopputuloksen. Mausta suolalla ja pippurilla ja kietaise löysään foliokääröön vetäytymään.
Paista parsakaalit pihvien vetäytyessä. Huuhtele parsakaali. Leikkaa kanta pois mutta jätä vartta kuitenkin paikoilleen. Leikkaa parsakaalista pitkiä paloja varsineen. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi pannulle. Kun voi alkaa kiehumaan lisää parsakaalit ja paista käännellen pari minuuttia, kunnes parsakaalit ovat kuumia ja kauniisti paistuneita. Mausta suolalla ja pippurilla.