
Artesaani-raakamakkaraa, marinoitua kaalia ja sinapinsiemen-sipulichutneyta
Raaka-aineet
Sinapinsiemen- sipulichutney:
0,5 dl sinapinsiemeniä
3 dl vettä
1,5 dl omenaviinietikkaa
500 g sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
4 cm pala tuoretta inkivääriä
0,5 tl kanelia
2 kpl tähtianista
0,5 dl suolaa
0,5 dl fariinisokeria
1 dl hillosokeria
Marinoitu kaali:
1 kpl paksoi tai kiinankaali
0,5 dl väkiviinaetikkaa
0,5 dl öljyä
0,5 dl hienonnettua tilliä
2 rkl sokeria
Lisäksi:
Näin se hoituu
Laita sinapinsiemenet, vesi ja etikka kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet sekä inkivääri liemen kiehuessa. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna inkivääri. Lisää kattilaan sipulit, inkivääri ja muutkin chutneyn ainekset hillosokeria lukuun ottamatta, ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita muutaman kerran hauduttamisen aikana. Sekoita kuumaan seokseen hillosokeri ja anna kiehua vielä kymmenisen minuuttia. Purkita chutney ja säilytä viileässä.
Surauta sauvasekoittimella etikka, öljy tilli, sokeri ja ripaus suolaa kastikkeeksi. Sekoita kastike kaalisuikaleisiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin verran.
Grillaa makkarat kypsiksi, viitisen minuuttia molemmin puolin, ja tarjoile marinoidun kaalin ja chutneyn kanssa.