Olutmarinoitu kokonainen picanha

1 h 30 min työaika
2 h 30 min kokonaisaika
4
Olutmarinoitu kokonainen picanha
1 h 30 min työaika
2 h 30 min kokonaisaika
4

Huolella maustettu picanha on todellinen grilliherkku. Picanha marinoidaan ensin suolaisessa olut-mausteliemessä, minkä jälkeen se maustetaan rubilla ja grillataan kokonaisena. Grillauksen lopuksi picanha valellaan maukkaalla mallas-olutglasyyrillä.

Picanhan lisukkeiksi sopivat grillatut kevätsipulit sekä pikkuporkkanat vinegrettikastikkeella.

Raaka-aineet

Atria Naudan Picanha n700g

Marinointiliemi:

1 l vettä

1 dl suolaa

1 dl tummaa olutta

2 timjamin oksaa

1 rkl mustapippureita

5 valkosipulinkynttä

Mausterub:

1 tl mustapippurijauhetta

2 tl sinappijauhetta

1 tl suolaa

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl ruokosokeria

Glasyyri:

2 dl tummaa olutta

1 rkl soijakastiketta

2 rkl mallasuutetta

2 rkl lihaliemitiivistettä

Vinegretti:

2 rkl sitruunamehua

1 rkl Dijon-sinappia

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria myllystä

Kasvikset:

200 g naatillisia porkkanoita

200 g kevät- tai kesäsipulia

öljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

20 g vesikrassin versoja

Ohje

Lämmitä kaikki marinointiliemen ainekset niin, että suola sulaa. Jäähdytä liemi. Upota kokonainen picanha liemeen ja anna marinoitua noin tunti. Sekoita sillä aikaa rubin ainekset. Sekoita ja kiehauta glasyyrin ainekset pienessä kattilassa. Sekoita vinegretin ainekset keskenään ja laita vinegretti odottamaan jääkaappiin.

Nosta liha liemestä, huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa ja hiero pintaan mausterub. Grillaa epäsuoralla lämmöllä 200-asteisessa grillissä rasvapuoli alaspäin noin 45 minuuttia kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Sivele lihan pintaan glasyyriä viimeisten 20 minuutin aikana. Jos picanhan rasva ei ole sulanut ja rapeutunut voit nostaa sen grillin kuumalle osalle pariksi minuutiksi kypsennyksen loppuvaiheessa.

Voit kypsentää lihan myös ensin pannussa rasvapuoli alaspäin 10–15 minuuttia niin että rasva alkaa sulaa kunnolla ja ruskistaa sitten muut lihan sivut. Nosta liha kypsymään 180-asteiseen uuniin 30–40 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on 55 astetta.

Anna kypsän picanhan levätä foliossa 10–15 minuuttia.

Pese porkkanat ja sipulit. Jätä porkkanoihin hieman vihreää naattia ja katkaise sipuleista ohuimmat vihreät osat ja käytä muuhun ruuanlaittoon. Öljyä ja mausta kasvikset ja grillaa niihin kunnon väri 6–8 minuuttia tasaisesti käännellen. Pyöräytä kuumat kasvikset vinegretissä.

Tarjoile picanha siivutettuna porkkanoiden ja sipuleiden kera.

 

Näillä Atria-tuotteilla onnistut