Naudanrintaa ja gorgonzolalla täytettyjä pekoniviikunoita

40 min työaika
6 h kokonaisaika
Naudanrintaa ja gorgonzolalla täytettyjä pekoniviikunoita
40 min työaika
6 h kokonaisaika

Ylikypsä naudanrinta vaatii toki useamman tunnin keittoajan, mutta työlääksi tätä Henri Alénin reseptiä ei voi haukkua. Naudanrinta keitetään mausteliemessä  mureaksi, jonka jälkeen se saa jäähtyä ja vetäytyä painon alla vaikkapa seuraavaan päivään saakka. Grillissä naudanrintaviipaleet saavat vielä upean värin ja paahteisuuden. Lisukkeena maistuu gorgonzolalla täytetyt, pekoniin kietaistut viikunat - täydellinen yhdistelmä pekonin savuisuutta, viikunan makeutta ja gorgonzolan happamuutta.

Tuoreen, huippulaatuisen naudanrinnan tilaat näppärästi kotiovelle osoitteesta Lihakauppa.fi.

Raaka-aineet

1 kg naudanrintaa

2 porkkanaa

2 sipulia

pala juuriselleriä

1/2 dl punaviinietikkaa

2 ltr vettä n.

2 laakerinlehteä

4 oksaa tuoretta timjamia

3 tl suolaa

tilkka oliiviöljyä

Gorgonzola-viikunat:

4 tuoretta viikunaa

100 g gorgonzola-juustoa

4 viipaletta pekonia

Ohje

Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja juuriselleri. Laita vihannekset kattilaan ja naudanrinta pala niiden päälle. Lisää mukaan punaviinietikka, vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 3 tuntia samalla pinnalle muodostuvaa vaahtoa kuorien. Nosta liha pois liemestä ja siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Poista pinnalta rasva. Liemen voit käyttää risottoa, kastiketta tai keittoa varten.

Laita liha jäähtymään kevyen painon alle. Viipaloi jäähtynyt liha noin 4 cm paksuuteen. Sivele viipaleet kevyesti öljyllä ja grillaa noin 2 minuuttia/puoli.

Gorgonzola-viikunat

Leikkaa viikunoihin syvät ristiviillot niin että hedelmä pysyy koossa. Laita keskelle pala juustoa ja kietaise pekoni ympärille. Sulje cocktailtikulla.