Naudan käristys, parmesaani-perunamuusi ja timjami-puolukkamelba

45 min työaika
2 h kokonaisaika
4
Naudan käristys, parmesaani-perunamuusi ja timjami-puolukkamelba
45 min työaika
2 h kokonaisaika
4

Vastustamattoman murea ja maukas naudanlihasta tehty käristys tarjoillaan täyteläisen, parmesaanilla maustetun muusin kanssa.

Raaka-aineet

Käristys:

2 pkt Atria Minuuttisuikale Naudasta 300g

1 sipuli

1 pkt Atria Pekonikuutio 140g

voita

4 laakerinlehteä

1/2 tl jauhettua maustepippuria

1 tl suolaa

5 dl vettä

Parmesaani-perunamuusi:

1 kg jauhoisia perunoita

200 g voita

100 g parmesaaniraastetta

Timjami-puolukkamelba:

200 g puolukkaa

10 oksaa timjamia

1/2 dl sokeria

Ohje

Ota Minuuttilastut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta. Leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi. Ruskista naudanlastu sekä pekoni- ja sipulikuutiot voissa korkeareunaisessa pannussa. Lisää mausteet. Sekoita ja paista vielä hetki. Kaada paistos korkeareunaiseen uunivuokaan ja lisää kiehuva vesi. Hauduta uunissa 150 asteessa vähintään tunti. Mitä pidempään haudutat, sen mureampaa ja maukkaampaa käristyksestä tulee. Huolehdi ettei käristys pääse kuivumaan paiston aikana. Lisää tarvittaessa kansi tai folio vuoan päälle.

Laita puolukka, timjamin oksat sekä sokeri kattilaan. Keitä 8 minuuttia. Paseeraa puolukat siivilän läpi, niin että kuoret ja timjami jäävät siivilään. Jäähdytä.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi perunoiden kiehuessa. Soseuta valutetut kypsät perunat kattilassa ensin hienoksi. Sulata voi kuumaksi. Lisää kuuman perunan joukkoon sula voi ja parmesaaniraaste. Sekoita varoen tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa, silloin muusi muuttuu liisterimäiseksi.

Laita lautaselle keko parmesaaniperunamuusia ja tee naudankäristystä varten pesä sen keskelle. Lisää naudanlihakäristys ja valuta timjami-puolukkamelbaa lopuksi käristyksen päälle.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut