Naudan sisäfileepihvit, tryffeliperunoita ja paahdettua valkosipulivoita

Atria Mestari Jamen suosikkipihviannos pitää sisällään naudan sisäfileepihvin, kermaisia tryffeliperunoita, paistettua parsakaalia sekä valkosipulivoita. Ihanan täyteläisen valkosipulivoin salaisuus piilee uunissa paahdetussa valkosipulissa. Reseptin mukaan tehtynä valkosipulivoita valmistuu kerralla isompi satsi. Säilytä voi tiiviisti pakattuna pakastimessa ja nauti siitä myös seuraavilla pihvinpaistokerroilla.
Voit käyttää reseptissä parsakaalin sijaan myös varsiparsakaaleja tai vaikka parsaa, mikäli parsasesonki sattuu käynnissä olemaan. Olipa valintasi mikä vain, varo kypsentämästä parsakaalia, tai sitä parsaa, liiaksi. Maku ja tekstuuri on parhaimmillaan kun jäljellä on vielä rapsakka suutuntuma.
Raaka-aineet
Paahdettu valkosipulivoi:
10 kpl valkosipulin kynsiä
1 rkl hunajaa
700 g voita
Tryffeliperunat:
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 rkl tryffelisosetta/-rouhetta
500 g viipaleperunoita (pakaste)
Pihvit:
4 kpl naudan sisäfileepihvejä
voita
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Paistetut parsakaalit:
1/2 - 1 kpl parsakaali
voita
suolaa
mustapippuria myllystä
Ohje
Aloita valmistamalla maustevoi. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Valele valkosipulinkynnet hunajalla. Paahda valkosipuleita uunissa 10-15 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet ja saaneet paahteisen värin. Jäähdytä sipulit ja hienonna ne.
Sulata 200 grammaa voita kattilassa. Keitä voita hiljalleen reilun 10 minuutin ajan, kunnes vaahto alkaa vähenemään ja voihin tulee paahteinen tuoksu ja väri. Varo ettei voi pääse palamaan. Kun voi on valmista kaada se välittömästi toiseen astiaan jäähtymään. Älä kaada kattilaa tyhjäksi saakka vaan jätä kattilan pohjalle jäävä sakka kattilaan.
Laita kulhoon 500 g pehmeää voita. Vatkaa sähkövatkaimella sen joukkoon paahdetut valkosipulit, paahdettu voi, sekä suola ja mustapippuri. Kääri voiseos leivinpaperin avulla noin 4 cm paksuksi pötköksi. Laita kylmään kovettumaan muutamaksi tunniksi. (Voita riittää useampaankin annokseen kuin neljään. Voit säilyttää ylimääräisen voin pakastimessa missä se säilyy jopa kuukausia.)
Ota pihvit huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Tässä välissä on hyvä hetki valmistaa tryffeliperunat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.Sekoita kerman joukkoon oliiviöljy, mausteet ja tryffelisose. Lisää joukkoon vielä peruna- ja sipuliviipaleet. Kaada perunaseos matalareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Grillaa pihvit tai paista ne pannulla voi-öljyseoksessa. Älä peitä pannun koko pinta-alaa pihveillä, vaan paista pihvit erissä. Voit paistaa pihvit haluaamasi kypsyyteen saakka pannulla, tai ottaa pannulla vain värin ja loppukypsentää pihvit sitten uunissa. Muista käyttää mittaria, niin varmistat onnistuneen lopputuloksen. Mausta suolalla ja pippurilla ja kietaise löysään foliokääröön vetäytymään.
Grillaa tai paista parsakaalit pihvien vetäytyessä. Huuhtele parsakaali. Leikkaa kanta pois mutta jätä vartta kuitenkin paikoilleen. Leikkaa parsakaalista pitkiä paloja varsineen. Grillaa tai paista palat pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.