MasterChef-Jennyn burgundinpata

Jenny sai MasterChef Suomi 2022 semifinaalissa teemakseen halloweenin, ja kokkasi pääruuaksi burgundinpataa ja palsternakkapyreetä. Kape kehui Jennyn burgundinpataa jennymäiseksi ja hyvänmakuiseksi. Helena puolestaan kiitteli Jennyn palsternakkapyreen silkkisyyttä. Olen oman elämäsi Jenny ja testaa herkullista reseptiä!
Raaka-aineet
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 palsternakka
2 isoa porkkanaa
1/3 lanttu
voita
suolaa
2 oksaa rosmariinia
300 g naudanpaistia
5 dl lihalientä
3 laakerinlehteä
6 maustepippuria
5 dl punaviiniä
Palsternakkapyree:
4 palsternakkaa
4 dl täysmaitoa
1 oksa timjamia
2 tl suolaa
50 g voita
Neulapavut:
kourallinen neulapapuja
vettä
suolaa
1 valkosipulinkynsi
voisulaa
Ohje
- Valmistele pata. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet, palsternakka, porkkanat ja lanttu. Paista pannulla voissa ja lisää mukaan suolaa ja pari rosmariinin oksaa. Kaada pataan tai painekattilaan. Pilko paisti. Lisää pannulle voita ja paista lihasta pinnat kiinni ja lisää pataan. Lisää lihaliemi, laakerinlehdet, maustepippurit ja punaviini sekä 1 tl suolaa. Anna porista painekattilassa 1 h 20 min, tai padassa noin 3 h.
- Kuori ja pilko palsternakat. Keitä maidossa ja lisää timjamin oksa ja 2 tl suolaa. Kun palsternakat on pehmeitä, kaada kaikki blenderiin. Lisää 50 g voita ja aja tasaiseksi ja sileäksi pyreeksi. Tarkista suola.
- Keitä neulapapuja suolaisessa vedessä. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu valkosipulinkynsi ja siivilöi kaikki. Valele vielä voilla ja lisää suolaa päälle.
- Kun liha on mureaa ja hajoaa haarukalla repiessä, siivilöi liemi ja keitä sitä kasaan noin 1/3. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja punaviiniä. Lisää revityt lihat ja vihannekset.