MasterChef-Jennyn burgundinpata

4
MasterChef-Jennyn burgundinpata
4

Jenny sai MasterChef Suomi 2022 semifinaalissa teemakseen halloweenin, ja kokkasi pääruuaksi burgundinpataa ja palsternakkapyreetä. Kape kehui Jennyn burgundinpataa jennymäiseksi ja hyvänmakuiseksi. Helena puolestaan kiitteli Jennyn palsternakkapyreen silkkisyyttä. Olen oman elämäsi Jenny ja testaa herkullista reseptiä!

Raaka-aineet

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 palsternakka

2 isoa porkkanaa

1/3 lanttu

voita

suolaa

2 oksaa rosmariinia

300 g naudanpaistia

5 dl lihalientä

3 laakerinlehteä

6 maustepippuria

5 dl punaviiniä

Palsternakkapyree:

4 palsternakkaa

4 dl täysmaitoa

1 oksa timjamia

2 tl suolaa

50 g voita

Neulapavut:

kourallinen neulapapuja

vettä

suolaa

1 valkosipulinkynsi

voisulaa

Ohje

  1. Valmistele pata. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet, palsternakka, porkkanat ja lanttu. Paista pannulla voissa ja lisää mukaan suolaa ja pari rosmariinin oksaa. Kaada pataan tai painekattilaan. Pilko paisti. Lisää pannulle voita ja paista lihasta pinnat kiinni ja lisää pataan. Lisää lihaliemi, laakerinlehdet, maustepippurit ja punaviini sekä 1 tl suolaa. Anna porista painekattilassa 1 h 20 min, tai padassa noin 3 h.
  2. Kuori ja pilko palsternakat. Keitä maidossa ja lisää timjamin oksa ja 2 tl suolaa. Kun palsternakat on pehmeitä, kaada kaikki blenderiin. Lisää 50 g voita ja aja tasaiseksi ja sileäksi pyreeksi. Tarkista suola.
  3. Keitä neulapapuja suolaisessa vedessä. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu valkosipulinkynsi ja siivilöi kaikki. Valele vielä voilla ja lisää suolaa päälle.
  4. Kun liha on mureaa ja hajoaa haarukalla repiessä, siivilöi liemi ja keitä sitä kasaan noin 1/3. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja punaviiniä. Lisää revityt lihat ja vihannekset.