
Savustetut perunat ruohosipulitäytteellä
Raaka-aineet
4 kpl isokokoista jauhoista perunaa
öljyä
suolaa
Ruohosipulitäyte:
1 prk ranskankermaa
1 dl majoneesia
0,3 ruukku ruohosipulia
0,5 kpl sitruuna
1 tl dijon-sinappia
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Pese perunat huolella. Sipaise perunoihin öljyä ja mausta ne suolalla. Kypsennä perunoita pallogrillissä epäsuoralla savulla 1,5-2 tuntia kunnes kypsiä. Eli aseta pallogrillin pohjalle, yhteen kulmaan, 4-5 esikuumennettua brikettiä ja päälle kourallinen 30 min vedessä liotettuja savustuslastuja. Sulje kansi ja seuraa grilliä koko savustuksen ajan, lisäten välillä puruja ja brikettejä kun edelliset ovat palaneet loppuun. Älä kuitenkaan avaa kantta turhaan, ettei lämpö pääse karkaamaan. Silppua ruohosipuli ja sekoita kaikki täytteen aineet. Tarjoile savustetut uuniperunat ruohosipulitäytteen kera.