Lindströmin mureke

Olet varmasti kuullut Lindströmin pihveistä, mutta entäs Lindströmin murekkeesta? Punainen herkku tarjoillaan mehevien timjamipottujen sekä kaprisjogurtin kera. Valmista mureke makusi mukaan joko nauta-viljapossu- tai naudanjauhelihasta. Joka tapauksesta, murekkeeseen kannattaa valita hieman rasvaisempi jauheliha, jotta lopputulos on maukkaan mehevä.
Raaka-aineet
Murekemassa
1 dl korppujauhoja
11/2 dl vettä
1 pkt Atria Nauta-Viljapossu Jauheliha 400g
tai
1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g
1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
200 g etikkapunajuurta raastettuna
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi
1 kg kiinteitä perunoita
4-5 kpl pientä sipulia
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
ripaus rouhittua mustapippuria
Kaprisjogurtti
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl kapriksia hienonnettuna
1 tl sinappia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
kapriksia ja miniyrttejä koristeluun
Ohje
1. Valmista murekemassa: Sekoita korppujauho ja vesi kulhossa. Lisää muut murekemassan aineet ja sekoita tasaiseksi. Jätä massa odottamaan.
2. Pese perunat hyvin. Halkaise pienet perunat kahtia ja leikkaa isommat neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit. Levitä perunat ja sipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita niihin öljy, suola, timjami ja mustapippuri.
3. Muotoile murekemassasta mureke perunoiden ja sipuleiden keskelle uunipellille.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes mureke on läpikypsää.
5. Sekoita kaprisjogurtin ainekset keskenään. Tarjoa mureke ja perunat kaprisjogurtin kanssa.
Vinkki: Samasta murekemassasta voi valmistaa myös Lindstömin pihvit tai -pyörykät. Niiden kypsennysaika on lyhyempi, noin 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa riittää. Laita silloin kasvikset ensin uuniin, ja lisää pihvit tai pyörykät vasta myöhemmin.