Laab Gai à la Henri Alén

25 min kokonaisaika
2-4
Laab Gai à la Henri Alén
25 min kokonaisaika
2-4

Thaimaalaisesta Laab Gaista tuli kertaheitolla Henri Alénin perheen arkiruokasuosikki. Mikä parasta, ei sen kokkaamisessa kauaa nokka tuhise. Kanan fileejauheliha ja muutama siivu kanapekonia hienonnettuna pannulle ja mausteinen liemi perään - niin helppoa se  on.

Paistoksen voi nauttia perinteiseen tyyliin pieninä nyytteinä salaatinlehteen käärittynä, tai vaikkapa riisinuudeleiden kanssa.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Parempi Kanan Fileejauheliha 300g

1/2-1 pkt Atria Suomalainen Kanapekoni 120g

3 rkl kalakastiketta

2 rkl soijakastiketta

1 rkl ruskeaa sokeria

1 kpl limetti

1/2 kpl punainen chili

2 kpl kuorittua ja hienonnettua valkosipulinkynttä

2 kpl hienonnettua shalottisipulia

1 nippu kevätsipulia hienonnettuna

10 lehteä thai-basilikaa

1/2 dl kasviöljyä

Tarjoiluun

salaatinlehtiä tai riisinuudeleita

Ohje

  1. Sekoita kalakastike, soija, sokeri ja limetin mehu hyvin keskenään.
  2. Lämmitä öljy pannussa ja lisää sinne valkosipuli, hienonnettu chili ja shalottisipuli.

  3. Hienonna kanapekoni ja lisää pannulle. Kuullota muutama minuutti ja lisää mukaan kanan fileejauheliha. Paista miedolla lämmöllä 8 minuuttia, kunnes liha on paistunut ja pientä murusta. Vähennä lämpöä ja lisää mukaan kevätsipuli ja valmistamasi kastike.

  4. Ripottele päälle revitty thai-basilika.

  5. Tarjoile Laab Gai esimerkiksi tuoreen revityn salaatin kera, tai keitettyjen nuudelien kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut