Laab Gai à la Henri Alén

Thaimaalaisesta Laab Gaista tuli kertaheitolla Henri Alénin perheen arkiruokasuosikki. Mikä parasta, ei sen kokkaamisessa kauaa nokka tuhise. Kanan fileejauheliha ja muutama siivu kanapekonia hienonnettuna pannulle ja mausteinen liemi perään - niin helppoa se on.
Paistoksen voi nauttia perinteiseen tyyliin pieninä nyytteinä salaatinlehteen käärittynä, tai vaikkapa riisinuudeleiden kanssa.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Parempi Kanan Fileejauheliha 300g
1/2-1 pkt Atria Suomalainen Kanapekoni 120g
3 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ruskeaa sokeria
1 kpl limetti
1/2 kpl punainen chili
2 kpl kuorittua ja hienonnettua valkosipulinkynttä
2 kpl hienonnettua shalottisipulia
1 nippu kevätsipulia hienonnettuna
10 lehteä thai-basilikaa
1/2 dl kasviöljyä
Tarjoiluun
salaatinlehtiä tai riisinuudeleita
Ohje
- Sekoita kalakastike, soija, sokeri ja limetin mehu hyvin keskenään.
- Lämmitä öljy pannussa ja lisää sinne valkosipuli, hienonnettu chili ja shalottisipuli.
- Hienonna kanapekoni ja lisää pannulle. Kuullota muutama minuutti ja lisää mukaan kanan fileejauheliha. Paista miedolla lämmöllä 8 minuuttia, kunnes liha on paistunut ja pientä murusta. Vähennä lämpöä ja lisää mukaan kevätsipuli ja valmistamasi kastike.
- Ripottele päälle revitty thai-basilika.
- Tarjoile Laab Gai esimerkiksi tuoreen revityn salaatin kera, tai keitettyjen nuudelien kanssa.