Kinkkumunakas perunalastuilla

Espanjalainen perunamunakas on rakastettu klassikko. Tässä reseptissä perunat laitetaan munakkaaseen sipsien muodossa, mikä tuo annokseen ihanaa suolaisuutta ja rapsakkuutta. Sipsien lisäksi munakkaan täytteeksi laitetaan kananappi-leikkelettä ja kylkeen pyöräytetään vielä raikas tomaatti-rucolasalaatti.
Helppoa ja herkullista! Täydellinen annos niin brunssille kuin lounaallekin.
Raaka-aineet
1 kpl hienonnettu sipuli
1/2 rkl oliiviöljyä
200 g perunalastuja
6 kpl kananmunaa
hienonnettua persiljaa
2 tl (savu-) paprikajauhetta
1 pkt kinkkunappi
Salaatti:
100 g halkaistuja kirsikkatomaatteja
50 g rucolaa
2 tl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
suolaa
Ohje
Sekoita salaatin ainekset keskenään ja anna salaatin maustua munakkaan valmistumisen ajan.
Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä pannulla. Murenna perunalastut kevyesti kulhossa ja lisää joukkoon kananmunat, kuullotettu sipuli, hienonnettu persilja ja paprikajauhe. Lisää hieman öljyä pannulle ja asettele kinkkunapit vieriviereen pannun pohjalle. Kaada kananmuna-sipsimassa niiden päälle. Paista kypsäksi ja kumoa tarjolle.