Liemen Valmistaminen Kalvoista
6
Henkeä
60 min

Liemen Valmistaminen Kalvoista

Raaka-aineet

Näin se hoituu

Lihaliemi pääsääntöisesti valmistetaan lihaisista luista, mutta on toinenkin hyvä keino saada luontainen lihan maku liemeen. Fileiden ja paistien esikäsittelyn yhteydessä jää aina sivutuotteena lihan kalvot ja ylimääräinen rasva. Kalvot voidaan käyttää hienosti lihaliemen valmistamiseen. Seuraavassa vinkki helppoon ja taloudelliseen liemen valmistamiseen.

Vaihe1.
Aloita liemen valmistus varaamalla kaikki käytettävät raaka-aineet valmiiksi. Lihan kalvot, juurekset, mausteet ja yrtit. Käytettävien kalvojen määrä määrittää myös muiden raaka-aineiden määrän. Tässä reseptissä porsaanfileen kalvoja on noin 400-500 g, porkkanoita 2 kpl, sipulia 2 kpl, varsisellerin varsia 1 kpl, valkosipulinkynsiä 2 kpl. Lisäksi 5-6 mustapippuria, 3 kpl laakerinlehtiä ja pieni nippu tuoretta persiljaa

Vaihe 2.
Ruskista kalvot huolellisesti tilkassa öljyä. Kalvot saavat ottaa reilusti väriä, sillä se takaa liemeen runsaan maun sekä värin. Kun kalvot ovat ruskistuneet, lisää joukkoon juurekset ja paahda vielä noin 5 minuuttia.

Vaihe 3.
Lisää joukkoon vesi ja yrtit. Anna kiehahtaa. Mikäli liemen pinnalle muodostuu valkuaisvaahtoa, kuori se pois lusikalla. Lisää joukkoon pippurit ja laakerinlehti. Anna liemen kiehua rauhallisesti noin 30-40 minuuttia.

Vaihe 4.
Siivilöi liemi tiheän siivilän tai harsoliinan läpi.

Vaihe 5.
Liemi on valmis käytettäväksi ruoanlaittoon. Liemen pinnalle saattaa muodostua rasvaa minkä voi poimia pois lusikalla tai talouspaperiin imeyttämällä. Paras keino on kuitenkin jäähdyttää liemi ja kuoria rasva pois pinnalta hyytyneenä.

Reseptit ja vinkit

Liemen Valmistaminen Kalvoista
Vinkki
Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.