
Porkkanakakku
Raaka-aineet
TAIKINA
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 kpl porkkanaa
3 kpl kananmunia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl kanelia
KOSTUTUS
1 dl omenatäysmehua
TÄYTE JA KUORRUTUS
200 g appelsiinituorejuustoa
2/3 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 tl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
50 g mantelilastuja koristeluun
Näin se hoituu
Sekoita täytteen ainekset ja lisää viimeisenä vaahdoksi vatkattu kerma. Halkaise jäähtynyt kakku. Nosta pohja tarjoiluvadille. Kostuta omenatäysmehulla. Levitä vajaa puolet täytteestä pohjalle. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Peitä kakku hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Levitä kakun päälle loppu täyte. Koristele mantelilastuilla.