
Paahtovanukas
Raaka-aineet
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
3 dl kevyt maitoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 kpl vaniljatanko
1 kpl liivatelehti
3 kpl kananmunan keltuaisia
2 kpl kananmunia
Näin se hoituu
Kiehauta maito, kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Hauduta 10 minuuttia, poista vaniljatanko ja lisää liivatelehti. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, kaada kerma-maidon joukkoon ja siivilöi seos. Kaada massa annosvuokiin ja peitä tiiviisti esimerkiksi foliolla. Laita annosvuoat suurempaan astiaan, missä on vettä ja kypsennä 150 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa paahtovanukkaat tarjolle. Koristele marjoilla tai hedelmillä.