
Marokkolainen taatelikakku
Raaka-aineet
3,5 dl taateleita
2 dl lämmintä vettä
2,5 dl fariinisokeria
200 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl pekaanipähkinöitä
1 kpl kananmuna
3/4 dl maitoa
pistaasipähkinöitä ja taateleita koristeluun
Sitruuna creme fraiche:
2 dl ranskankermaa
2 rkl tomusokeria
1/2 kpl sitruunankuori ja mehu
1/2 kpl vaniljatangon siemenet
Näin se hoituu
Voitele leipävuoka (n. 24 cm pitkä ja 12 cm leveä) ja kaada massa vuokaan. Paista kakkua noin 45-50 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
Vatkaa creme fraiche kevyeksi vaahdoksi sokerin, vaniljasiementen ja sitruunankuoren kanssa. Mausta lopuksi vielä sitruunanmehulla.
Koristele kakku hienonnetuilla pistaasipähkinöillä ja taateleilla ja tarjoile se sitruunaisen ranskankerman kanssa.