
Kookoskastike ja rommi-marinoidut hedelmät
Raaka-aineet
KOOKOSKASTIKE
2 dl kuohukermaa
2 kpl kananmunan keltuaisia
1 kpl vaniljatanko
1/2 dl sokeria
1/2 dl kookoshiutaleita
ROMMILIEMI
2 dl vettä
100 g sokeria
2 rkl vaaleaa rommia
HEDELMÄT
1 kpl päärynää
1 kpl persikkaa
1/2 kpl ananasta
1 kpl appelsiinia
200 g mansikoita
2 kpl luumuja
1 ruukku tuoretta minttua
Näin se hoituu
Rommilientä varten sekoita sokeri ja vesi. Kuumenna ja hauduta 5 minuuttia, lisää rommi ja siirrä kattila pois liedeltä.
Pilko hedelmät ja mansikat kulhoon ja kaada rommiliemi niiden päälle ja sekoita. Anna marinoitua, kunnes kookoskastike on jäähtynyt. Annostele hedelmäsalaatti laseihin ja kaada kulhon pohjalle jäänyt liemi hedelmien päälle. Lusikoi lopuksi kylmää kookoskastiketta hedelmien päälle ja koristele mintun lehdillä.