
Colasiirappi croissantit
Raaka-aineet
PULLATAIKINA
1 kpl kananmunia
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2,5 dl kevyt maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl kardemummaa
50 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
COLASIIRAPPI
2 dl kolajuomaa
1 dl sokeria
1 kpl vaniljatankoa
50 g voita
Näin se hoituu
Valmista sillä aikaa colasiirappi. Laita kolajuoma, sokeri ja vaniljatanko kattilaan ja keitä kasaan kunnes 1/4 on jäljellä. Jäähdytä. Lisää 50 g pehmeää, suolatonta voita ja vatkaa sähövatkaimella tahnaksi.
Kauli hyvin noussut taikina levyksi ja levitä pinnalle colasiirappia. Pyöritä croissantin muotoisia rullia ja siirrä uunipellille nousemaan puoleksi tunniksi. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.