
Aprikoosi-omenapitkot
Raaka-aineet
TAIKINA
1 prk (250 g) maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
3 kpl omenoita
1 dl uuninkestävää aprikoosimarmeladia
2 rkl sitruunamehua
Voiteluun
1 kpl kananmunaa
PINNALLE
2 rkl raesokeria
2 rkl mantelirouhetta
Näin se hoituu
Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu. Kauli taikina 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi (36 x 36 cm). Jaa levy kahteen osaan. Lusikoi omenatäyte pituussuunnassa keskelle levyä. Leikkaa reunoille jäävä taikina parin cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle vuorotellen ristikkäin. Tee samoin toiselle taikinalevylle. Voitele valmiit pitkot kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.